Feest in de Weipoort: burgemeester opent seizoen buurthuis | Sleutelstad

2022-09-24 13:47:06 By : Mr. Allen Bao

Burgemeester Fred van Trigt van Zoeterwoude heeft zondag het nieuwe seizoen van Buurthuis de Weipoort feestelijk geopend. Aansluitend was er een open dag georganiseerd in de ontmoetingsplek op de Weipoortseweg 92a in Zoeterwoude-Dorp.

“Na twee coronajaren willen we de activiteiten weer nieuw leven inblazen. Daarom kan iedereen vandaag kennismaken met alle leuke dingen die we hier doen”, vertelt een van de organisatoren. Die activiteiten zijn breed: naast tekenen en schilderen, traditioneel houtsnijden en bloemschikken, wordt er ook gezongen door het Shantykoor en is er een linedance-groep actief.

Schapen verlossen “Op vrijdag wordt er verwoed gekaart, de competitie klaverjassen is ieder jaar weer spannend. En regelmatig zijn er drukbezochte bingo-avonden in het buurthuis. En in een agrarische gemeente ontbreekt ook een cursus ‘schapen verlossen’ uiteraard niet in het programma.”

De open dag was, ondanks het regenachtige weer, een groot succes. De organisatie hoopt dat Zoeterwoudenaren de weg naar het buurthuis de komende maanden weer weten te vinden.

De Leidse volkszanger Mart Hoogkamer voelt een grote druk sinds hij vorig jaar een nummer 1-hit had met 'Ik ga...

De bewoner van een huis aan de Godfried Bomansstraat in Leiderdorp is vrijdagavond gewond afgevoerd nadat de...

Sociaal werkers Marlies Tiepel en Tessa den Dulk van BuZz Leiden zijn op zoek naar een huiskamer. De...

Dit weekend staat de Leidse Kunstroute op het programma. De Kunstroute biedt een kijkje achter de schermen bij...

Sleutelstad is de lokale omroep voor Leiden en richt zich met uitzendingen op radio en tv, de website sleutelstad.nl, onze gratis nieuwsapp en verschillende sociale mediakanalen met nieuws, informatie en amusement op de Leidse regio. Via deze website kunt u ook online naar onze radio-uitzendingen luisteren, programma's terughoren via uitzending gemist en live meekijken met ons televisiekanaal. Onze radio-uitzendingen zijn te beluisteren via 99.6 FM, DAB+ en op tv via kanaal 46 (Ziggo) en kanaal 1421 (KPN).

Studio Middelstegracht 87A 2312 TT Leiden E-mail redactie@sleutelstad.nl